DNA-test Vleessoort Identificatie beschikbaar

18-02-2013

Recente gebeurtenissen hebben geleid tot vele vragen over borging van producten met betrekking tot de samenstelling van vleessoorten. Om vast te stellen of een specifieke diersoort in een product aanwezig is, zijn DNA-testen beschikbaar. Dr. van Haeringen Laboratorium (VHL) heeft, voor een zeer aantrekkelijke prijs, de test ‘Vleessoort Identificatie Paard Varken Rund’ toegevoegd aan het bestaande pakket DNA-testen.

VHL heeft de test ‘Vleessoort Identificatie Paard Varken Rund’ zeer recent toegevoegd. Deze DNA-test stelt specifiek vast of de genoemde diersoort aanwezig is in een product. De door VHL aangeboden test biedt een drietal vleessoorten als combinatietest aan, dit is de combinatie Paard Varken Rund.

De methode is gebaseerd op een kit, die door de toeleverancier gevalideerd is met een detectielimiet van 0,1% verontreiniging. Dit betekent bijvoorbeeld, dat 0,1% paardenvlees in een rundachtergrond aangetoond kan worden.

DNA-test Vleessoort Identificatie

De combinatietest voor Vleessoort Identificatie Paard Varken Rund wordt aangeboden voor € 49,50 per monster (excl. BTW).

Voor dit onderzoek kan vlees en verwerkt vlees worden aangeleverd.

Het is mogelijk om met de hierboven genoemde methode verschillende diersoorten vast te stellen. Deze diersoorten  zijn: Geit, Kalkoen, Kip, Konijn, Paard, Rund, Schaap en Varken. Binnenkort komen naast het bovengenoemde pakket ook andere combinaties beschikbaar.

Meer informatie

Voor vragen of bestellen van een test, neem contact met ons op via het contactformulier of per email.