Kwaliteit

   

VHL is geaccrediteerd volgens de norm NEN-EN-ISO/IEC 17025:2005. Het certificaat is geregistreerd onder nummer L472. De accreditatie is geldig voor diverse DNA-testen, een overzicht van de werkzaamheden op onze scope is hier aanwezig op de website van de Raad voor Accreditatie (www.rva.nl). Om de ISO 17025 norm te waarborgen wordt VHL regelmatig geauditeerd door de raad van Accreditatie.

 

   

VHL en VHP zijn gecertificeerd volgens de norm NEN-EN-ISO 9001. Het certificaat is geldig voor DNA onderzoek van dierlijk en plantaardig materiaal, afstammingsonderzoek en onderzoek naar erfelijke eigenschappen. Voor VHL is ook onderzoek naar ziekteverwekkers van toepassing. Het certificaat is geregistreerd onder nummer NL10/81826438. Om de ISO 9001 norm te waarborgen worden VHL en VHP regelmatig geauditeerd door SGS Systems & Services EESV.

 

      

VHL en VHP zijn door de ’International Committee for Animal Recording’ (ICAR) geaccrediteerd voor het verrichten van DNA afstammingscontrole op basis van STR èn DNA afstammingscontrole op basis van SNP’s. Deze accreditatie houdt in dat we op hoog niveau, onder zeer stringente kwaliteitsstandaard opereren op basis van jarenlange expertise. Deze accreditatie is essentieel om accurate en reproduceerbare resultaten te produceren.

 

   

VHL en VHP zijn aangesloten bij de ’International Society for Animal genetics’ (ISAG). Via het tweejaarlijkse internationale congres worden wetenschappelijke onderwerpen onderling uitgewisseld. Zo is een internationale nomenclatuur ontstaan. Hierdoor kunnen de aangesloten laboratoria onderling resultaten uitwisselen. Jaarlijks worden internationale ringtesten uitgevoerd voor verschillende diersoorten.  

Voor meer informatie over Certagen verwijzen we u graag naar de website van Certagen. Klik hier om direct naar de pagina met alle informatie over de accreditaties van Certagen te gaan.

    

Heeft u specifieke vragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier of per e-mail.